About

Mijn naam is Wikkie en ik ben industrieel ontwerper en werkzaam op het gebied van retail, marketing & design. Met een passie voor slimme producten en bijzondere concepten, opvallende trends en succesvolle merken analyseer ik merkvraagstukken en identiteiten. Op deze wijze geef ik richting en draag ik nieuwe mogelijkheden aan in woord en beeld. Met een sterk conceptueel denkvermogen zorg ik voor overzicht en bewaak ik merkwaarden vanuit product- en formule oogpunt. Het is mijn kracht om goed door een probleem of een vraagstuk heen te denken, vervolgens te analyseren om zo tot de kern van de oplossing te komen.

Als persoon ben ik gedreven, analytisch, enthousiast en resultaatgericht en ik heb een sterk gevoel voor trends en marktbeweging. Als creatief allrounder help ik bedrijven zich te positioneren en te presenteren. Ik houd me zowel bezig met marketing als met creatie, een ideaal werkveld voor werkgevers die zowel strategie als creatieve vertaling nodig hebben.

Ik werkte onder andere op de designafdeling van een interieurbouwer, als consultant bij een branding company en binnen marketing- en productdesign functies bij diverse retail organisaties. Mijn technisch creatieve opleiding in combinatie met mijn ervaring in het bedrijfsleven en mijn pragmatische denk- en werkwijze, zorgen voor een unieke combinatie en dragen bij aan het tot stand komen van een goed en gewenst resultaat.
Tot mijn werk- en opdrachtgevers behoorden o.a: ROBBIES conceptstore, Oil & Vinegar, Castello Cheese, LILA the store, Bruynzeel Keukens, Villa Happ, BonBonBag, Company Suits, Roasting Plant, Invito, Trendhopper, Otak.

Daarnaast heb ik in eigen beheer een aantal producten ontworpen en in kleine oplage laten produceren. Wanneer er bijzondere producten op mijn pad komen schrijf ik erover in mijn blog of neem ik ze op in mijn webshop. Vaak zijn het producten met een knipoog en met bijzondere details.

Vanuit mijn netwerk werk ik samen met specialisten zoals vormgevers, architecten, tekstschrijvers, fotografen, fooddesigners en printbedrijven, afhankelijk van de inhoud van de opdracht.